DienstenElektrotechniek

Het verduurzamen van uw elektrische installatie kan op verschillende manieren. Eén voorbeeld hiervan is LED verlichting. Wellicht beschikt uw huis of bedrijfspand nog over halogeen verlichting. Door uw armaturen te vervangen voor led armaturen kunt u jaarlijks aanzienlijk besparen op de kosten. Wij kijken graag samen met u naar een voordelige oplossing om over te stappen naar led verlichting.

Het verduurzamen van uw elektrische installatie kan op verschillende manieren. Eén voorbeeld hiervan is LED verlichting. Wellicht beschikt uw huis of bedrijfspand nog over halogeen verlichting. Door uw armaturen te vervangen voor led armaturen kunt u jaarlijks aanzienlijk besparen op de kosten. Wij kijken graag samen met u naar een voordelige oplossing om over te stappen naar led verlichting.

Wij gaan graag met u om tafel om er voor te zorgen dat wij een zo efficiënt mogelijke installatie voor u kunnen ontwerpen. Denk hierbij aan het slim omgaan met de beschikbare ruimte. Maar ook het plaatsen van onderverdelers, patchkasten of werkplek indeling op kantoren. Ook het ontwerpen van een verlichtingsplan behoort tot onze mogelijkheden. Dit alles om uw als klant te ontzorgen.

Beveiliging en automatisering

Veiligheid is een belangrijk item. Camera- en inbraakbeveiliging kunnen een grote bijdrage leveren aan uw gevoel van veiligheid. Wij bieden ook hiervoor een helpende hand. Zo kunnen wij u een passende oplossing bieden om uw huis of bedrijf te voorzien van camera- en/of inbraakbeveiliging. Schellings Techniek helpt u graag verder met deze beveiligingsoplossingen.

Ervaar ook het comfort van toegangscontrole. Geen gedoe meer met sleutels, maar gewoon een badge of codeslot om uw deuren of poorten te openen en sluiten. Toegangscontrole biedt tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van tijdsregistratie voor uw werknemers. Dit draagt bij aan het gemak van uw medewerkers en daarbij worden de kloktijden automatisch digitaal geregistreerd.

Het datanetwerk is een erg belangrijk middel binnen uw bedrijf. De verbinding tussen uw server en afzonderlijke werkstations dient te allen tijde online te blijven. Uw behoeften zijn van belang om te bepalen welk netwerk wij voor u dienen aan te leggen. Hierbij kan gedacht worden aan glasvezel of UTP cat. 5e, 6 of 7. De benodigde transmissie snelheid bepaalt wat de meest geschikte oplossing voor u is. Tevens kan elke netwerkaansluiting afzonderlijk getest worden. Hiervan leveren wij een testrapport en daarmee een gecertificeerd netwerk.

Naast het datanetwerk speelt uw telefoonnetwerk ook een belangrijke rol binnen uw bedrijf. Het onderlinge contact tussen collega’s op verschillende afdelingen , maar ook het op afstand bedienen van slagbomen, hekwerken en/of toegangsdeuren. Dit is mogelijk door een intercomsysteem te koppelen aan uw telefoonnetwerk.

Intercomsystemen kunnen ook uitstekend worden toegepast bij appartementencomplexen of seniorenwoningen. Als de deurbel gaat hoeft u niet naar de toegangsdeur te lopen om hem te openen. Maar wat dacht u van ongewenste visite? Door gebruik te maken van een audio/video intercomsysteem kunt u kijken en spreken. Hierdoor weet u voor wie u uw deur opent en als u het niet vertrouwt laat u de deur gesloten. Dit komt dus ook ten goede aan uw veiligheid!

KNX is een domotica systeem dat veel mogelijkheden biedt omdat het fabrikant onafhankelijk is. Hierdoor kunnen wij voor u een intelligente installatie maken, waardoor u met één druk op de knop uw gehele installatie kunt bedienen en monitoren. U kunt hiermee ook energie besparen door slimme scenes toe te passen.

Service en onderhoud

Een van onze diensten is het bieden van technische ondersteuning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ondersteunen van uw technische dienst of het oplossen van storingen in uw elektrotechnische installatie. Door het gebruiken van de elektrische installatie maar ook door vervuiling of veroudering kunnen er risico’s ontstaan zoals brand of het uitvallen van een productielijn. Het onderhouden van uw installatie in daarom van groot belang. Het periodiek meten en inspecteren van u installatie is een goede zaak. Wij kunnen samen met u een onderhoudsschema opstellen waardoor de continuïteit van uw installatie optimaal blijft.

Het onderhoud van noodverlichting wordt heel vaak vergeten. Uit veiligheidsoverwegingen is het echter van groot belang dat deze in topconditie zijn. Als bij een calamiteit de spanning van de elektrische installatie wegvalt, moet de noodverlichting in werking treden zodat de aanwezigen het pand veilig kunnen verlaten. De Arbowet en het Bouwbesluit verplichten een ondernemer jaarlijks onderhoud uit te voeren. Armaturen worden dan zowel visueel als fysiek gecontroleerd op afwijkingen. Jaarlijks worden de lichtbronnen die continu branden vervangen en 4-jaarlijks worden de accu’s vervangen.

Duurzame energie

Pv-installaties, photovoltaic oftewel zonnepanelen. De zon, een energiebron waar we met z’n allen gebruik van kunnen en mogen maken. Door het slim plaatsen van zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand kunt u uw elektrisch verbruik eenvoudig zelf produceren. Hierdoor kunt u enorm veel besparen op uw energie kosten en eventueel energie neutraal worden. Vaak zijn hier door de overheid gestimuleerde subsidies voor. Graag kijken wij samen met u naar de oplossing die het beste bij uw woning of uw onderneming past.